Vitra, een modern design merk met levendige vormen, materialen en kleuren. Hartman Binnenhuisadviseurs is uw officiële dealer in Rotterdam.

” Het begon allemaal in 1953 Willi Fehlbaum, de oprichter van Vitra, ontdekte tijdens een reis naar de VS stoelen die waren ontworpen door Charles en Ray Eames en besloot meubelmaker te worden. Kort daarna ontmoette hij het designerkoppel persoonlijk en ontstond er een duurzame vriendschap die sindsdien de koers van ons bedrijf heeft bepaald. Vitra onderhoudt een nauwe band met zijn ontwerpers – aan wie wij refereren als auteurs. Het resultaat van deze samenwerking is altijd een orgineel. 

Investeer in een origineel, omdat het nooit zijn waarde al verliezen. Een imitatie is slechts een kopie, een gestolen idee. Kijk naar de verschillen, niet alleen de kwaliteit en andere voor de hand liggende afwijkingen, maar ook de zintuigelijke en emotionele aantrekkingskracht van het authentieke product. Een origineel is een partner voor het leven, die u misschien zelfs overleeft en dankbaar in huis zal worden genomen door de volgende generatie. Maar dat is een verhaal voor later ” – Vitra

Vitra, een modern design merk met levendige vormen, materialen en kleuren. Hartman Binnenhuisadviseurs is uw officiële dealer in Rotterdam.

De wereld van Vitra.

In bijna elke woning vind je de invloeden van Vitra terug. De Scandinavische stijl, sterke vormgeving en heldere kleuren hebben de wereld van interieur sterk beïnvloed en gaan daar nog even mee door. 
Misschien wel de meest bekende stoel is de Lounge chair van Charles & Ray Eames uit 1956. Dit ontwerp is voor Vitra de vernieuwde versie van de oude engelse clubfauteuil. De royale afmetingen, hoogwaardige materialen, het ultieme comfort en last but not least: vakmanschap. 
De waarden en productiemethode waar dit ontwerp mee begon worden nog steeds binnen Vitra gehanteerd. Het zijn dan ook deze kernwaarden die het bedrijf zo sterk maken. 
Maar Vitra heeft niet stil gestaan. De Lounge Chair mag dan nog steeds opdezelfde manier geproduceerd worden, maar haar gebruiker is gegroeid. 
Daarom worden er tegenwoordig twee versies gemaakt, waarbij de vernieuwde versie grotere afmetingen heeft ten opzichte van de oude. 

In onze showroom bij Hartman Binnenhuisadviseurs vind u vele showroom modellen en alle materiaalstalen terug. Onze adviseurs helpen u graag verder
met al uw vragen over dit fantastische merk.