Dutch Originals is een Nederlands meubel designmerk en bestaat uit 2 collecties: Gispen Classics en Gispen Today. Hartman - Officiële dealer.

Dutch Design

Bijna iedereen met een interesse voor interieur, Nederlands cultureel erfgoed en design heeft wel eens van Gispen gehoord. Dutch Originals is het merk wat de originele ontwerpen van W.H. Gispen nog in haar collectie heeft. 
Parallel aan de Gispen lijn loopt de collectie Gispen Today. De modellen uit deze collectie zijn de vernieuwde versie die allen de herkenbare stijl doorvoeren van W.H. Gispen. Hierdoor krijgt nieuw Nederlands design de ruimte binnen het assortiment van Dutch Originals. Voor deze collectie werkt Dutch Originals samen met toonaangevende ontwerpers als Richard Hutten en Job van den Berg. 
Elke meubel word in draagt met trots ‘Made in Holland’ op haar etiket. Het hele proces van ontwerptafel tot de laatste stiknaad vind in Nederland plaats en is dus volwaardig ‘Dutch Design’ te noemen. 

Duurzaam

Duurzaam, kwalitatief en circulair zijn drie begrippen die onlosmakelijk verbonden zijn vanuit de kernwaardes van W.H. Gispen. 
In 1926 bracht meneer Gispen zijn eerste collectie uit, niet met meubels, maat met lampen. De collectie heette Giso, wat een combinatie is tussen de naam Gispen en die van zijn eerste vrouw Anna Gisolf. 
Elk ontwerp in deze collectie werd ontworpen vanuit de basis materialen van de eerder ontworpen lampen. Toentertijd was dit een vooruitstrevende manier om de collectie eenvoudig te verbreden met zo min mogelijk nieuwe onderdelen of afwijkende productieprocessen. Tegenwoordig wordt dit principe toegepast onder de term ‘circulair onderwerpen’ doordat er hier zo weinig mogelijk restmaterialen ontstaan. 
In het verlengde van een duurzaam productieproces ligt natuurlijk een duuraam product. Gispen meubelen worden gemaakt van hoogwaardig materiaal, maar bovenal ontworpen voor haar gebruiker. Bij elk ontwerp is de ergonomische zithouding meegenomen in het eindproduct. Wanneer je eenmaal aan Gispen bent verkocht, wil je niet meer anders. 
Tot slot word de gehele collectie van hoogwaardig materiaal vervaardigd waardoor een tweede leven doormiddel van herstoffering goed mogelijk is. 

De stijl

De stijl van W.H. Gispen laat zich omschrijven als symmetrisch, tijdloos minimalistisch, stijlvol, industrieel en kleurrijk. Het meest kenmerkende element binnen de stijl van W.H. Gispen is het beroemde buisframe wat op zowel banken als stoelen en tafels is toegepast. Het hoogglans verchroomde materiaal in combinatie de minimalistische vormgeving geven de meubels haar industriële uitstraling.
De klassieke stoffering word in een kleurrijke ribstof uitgevoerd. Primaire kleuren als rood, geel en blauw word dan ook niet vreemd van op gekeken.
In dit genre vind u bij Dutch Originals banken, fauteuils, hockers, stoelen, tafels, salon- en bijzettafels, lampen en andere accessoires.

 

Bij Hartman zijn veel modellen van Dutch Originals te zien in de showroom. Nieuwsgierig? Kom langs of maak een afspraak met een van onze adviseurs.