Freifrau is een van de jongere merken binnen de interieurbranche. Het bedrijf werd opgericht in 2011 als een klein bedrijf in Lemgo – Duitsland en is sindsdien snel gegroeid.
Het geheim? Deze schoenmaker heeft zich bij zijn leest gehouden. FreiFrau is gespecialiseerd in stoelen, inclusief eetkamerstoelen, fauteuils en barkrukken. Een aantal sterke ontwerpen zijn uitgebracht als kleine collecties met meerdere varianten, afhankelijk van de toepassing als eetkamerstoel of fauteuil, het gewenste onderstel en de stoffering.
De materialen die FreiFrau gebruikt zijn zorgvuldig geselecteerd op kleur en kwaliteit, wat het merk betrouwbaar maakt met hoogwaardig meubilair waarvan je lang kunt genieten.

Details die uw zintuigen doen prikkelen

Meubelen van FreiFrau hebben vaak een multi sensuele ervaring. Bij het ontwerp wordt uitgegaan van een prikkelend design; voor het oog, het reukvermogen en de tast.

Als eerste moet het oog worden verleid, door de vorm van de bank, de stoel of de barkruk. Tevens worden FreiFrau elementen gekenmerkt door een warme, trendy, vrolijke of luxe uitstraling. Dit alles vaak gecombineerd met spannende ronde vormen en moderne kleuren.

Daarnaast wordt de tast geprikkeld door gebruik te maken van soepel leer en zachte stoffen, zoals bij het ontwerp van Leya, Amelie, Stella&co. Ook de details in de stoffering spelen hier een rol. Zo hebben sommige meubelen een opvallende afwerking aan de rand, alsof het een kunstwerk is die is ingelijst. Ook hebben vele modellen natuurlijk vormgegeven plooien in de stof of in het leder. 

Ten derde speelt FreiFrau in op geur, door hout en leder zijn natuurlijke kenmerkende geur te laten behouden en niet te maskeren door extra behandelingen. 

Persoonlijke draai

De individualiteit en individualisering van de producten komt voort uit de nauwe nabijheid van de klant. Elke zitting wordt naar persoonlijke smaak ontworpen en past perfect in de productie.

Om dit te verwezenlijken heeft elke meubel vele opties om deze te specialiseren naar uw smaak. Of het nu gaat om exclusieve stoffen, het onderstel van natuurlijk massief hout of een van de stalen frames die in alle RAL-kleuren kunnen worden gecoat – de mogelijkheden zijn bijna eindeloos!

Benieuwd naar de modellen van Freifrau? De collectie in de showroom veranderd voortdurend. Neem contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden die dit merk te bieden heeft.