Classicon, gewaagd, modern, helder van kleur, strakke vormentaal en handwerk. Design verkrijgbaar bij Hartman Binnenhuisadviseurs te Rotterdam

Classics and contemporary design

Waarom voelen de ontwerpen van ClassiCon zo vertrouwd,
maar toch zo modern? 
De naam verklapt het eigenlijk al. De ontwerpen die de collectie vormen van ClassiCon vormen een combinatie van klassiekers en modern design. 
Door deze visie bij elk ontwerp door te voeren hebben de meubelen een bekend karakter waarbij alles klopt. 
ClassiCon gelooft dan ook dat meubilair moet aanvoelen als een goede vriend, iemand die we graag om ons heen hebben en die in het leven vergezelt, waar het pad ons ook brengt. 
Die vriend in de vorm van een meubel word bij ClassiCon ontwikkeld door een combinatie van sterke ontwerpen en sublieme afwerking door vakmanschap. 

De strijd tegen tijd

De visie van ClassiCon, haar ontwerpers, ontwikkelaars, leveranciers en ambachtslieden staan lijnrecht tegenover de wegwerpindustrie. Door ervaring en ontwikkelingen beschikken de producten over een duurzaam karakter die de strijd tegen de tijd keer op keer wint.
Meubelen die waardig verouderen en hierdoor generaties lang worden gebruikt is het streven vanaf de tekentafel en blijkt in praktijk ook een van de beweegredenen voor klanten die kiezen voor ClassiCon. 
Materialen die vanuit de regio op een duurzame manier worden gecreëerd en gerecycled kunnen worden als nodig is een basis principe die de ambachtslieden al decennia aan de volgende generatie doorgeven. 

Internationale ontwerpers

De collectie van vandaag vind haar basis in de beroemde ontwerpen van Eileen Gray, Eckart Muthesius en Otto Blümel. Al snel hierna volgens meubelen van moderne ontwerpers als Sebastian Herkner, Neri & Hu, Konstantin Grcic en Jader Almeida. 
Wat al meteen opvalt aan de ontwerpers van ClassiCon dat zij afkomstig zijn vanuit alle delen van de wereld komen zoals Portugal, Duitsland, China en Frankrijk. 
Deze samenwerkingen
gecombineerd met de open blik voor verschillende visies versterkt ClassiCon en geeft dit merk een internationaal karakter. Dit zie je terug in haar vormentaal, vakmanschap en materiaalkennis. 

Eigenaar Olivier Holy is het brein van deze visie en bracht deze groep ontwerpers samen binnen ClassiCon. Gedreven door een passie voor design, architectuur en kunst beïnvloed Olivier Holy al bijna twintig jaar het familiebedrijf waarbij hij sinds 2020 bij word ondersteund door CEO Larissa Sarjeant.

Classicon, gewaagd, modern, helder van kleur, strakke vormentaal en handwerk. Design verkrijgbaar bij Hartman Binnenhuisadviseurs te Rotterdam
De stijl van Classicon kenmerkt zich door een mix van Klassieke ontwerpen en modern design. Salontafels, meubilair, spiegels, lampen, tafels.
De stijl van Classicon kenmerkt zich door een mix van Klassieke ontwerpen en modern design. Salontafels, meubilair, spiegels, lampen, tafels.

Lokale productie

Zo internationaal als de samenstelling van ontwerpers zo lokaal is de productie. 
Vele productiepartners zijn, evenals ClassiCon zelf, familiebedrijven waarmee een lange en persoonlijke band is opgebouwd. Het zijn stuk voor stuk meesters in hun vak en produceren hoofdzakelijk handwerk van het hoogste niveau. Machinale productie komt dan ook niet aan de orde. 
Het gaat om de passie voor materialen en het nauwkeurige vakmanschap wat de meubelen van ClassiCon onderscheid van andere merken. 

Zo word de Bell table gemaakt van hand geblazen glas. De glasblazers beschikken over tientallen jaren van ervaring. Dit is zwaar en vakkundig handwerk wat ondanks haar perfectie toch keer op keer een uniek product creëert. Unieke stukken met eigen verhalen geven de producten haar onmiskenbare charme. 

Bent u nieuwsgierig naar wat dit merk voor u kan betekenen? U bent welkom bij Hartman voor een gesprek en het bekijken van de meubelen van Classicon die bij ons in de showroom ten toon gesteld worden.