Castelijn, Een toonaangevend Nederlands meubelmerk wat gespecialiseerd is in kasten ontwerp en productie. Verkrijgbaar bij Hartman Binnenhuis Adviseurs
Castelijn, toonaangevend Nederlands design wat gespecialiseerd is in kastontwerp en productie. Verkrijgbaar bij Hartman Binnenhuisadviseurs.
Castelijn, toonaangevend Nederlands design wat gespecialiseerd is in kastontwerp en productie. Verkrijgbaar bij Hartman Binnenhuisadviseurs.

Familie bedrijf

Sinds de oprichting in 1958 door Gerard Castelijn is dit merk uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de meubelbranche. In 1994 werd dit bedrijf door zijn vier kinderen overgenomen om de tradities van de Nederlandse ontwerp en productie over te nemen.

Castelijn is ontwerpt en produceert kasten, tafels, kantoormeubelen en wandplanken voor zowel de privé als project sector. Naast ontwerp uit eigen huis werkt dit merk ook regelmatig met externe ontwerpers die elk hun eigen expertise hebben. Zo is Gerard de Hoop afgestudeerd in de architectuur aan Academie Minerva. Zijn voorliefde voor meubels heeft onder andere geresulteerd in het iconische ontwerp van Sticks, een eigenwijs ontwerp van een wandkast op een smal pootje in een felle kleur. Twee andere externe ontwerpers zijn Karel Boonzaaijer en Dick Spierenburg die in samenwerking de tafel Circlips hebben ontworpen, waarbij de vorm bestaat uit een combinatie van cirkels en ellipsen. Een verassend ontwerp geheel in lijn van dit merk. 

Milieu bewust

Tot aan de dag van vandaag worden alle meubels van dit merk in Nederland ontworpen en geproduceerd. Hierbij staat de kenmerkende persoonlijkheid van het familiebedrijf en een nauwkeurig oog voor het milieu altijd voorop. Omdat Castelijn voor een groot deel haar grondstoffen uit de natuur haalt(hout fineer, massief hout en andere houtproducten) is een duurzame productie een must om ook in de toekomst gebruik te kunnen maken van deze bronnen. Dit is geen nieuwe trend binnen het bedrijf. Gerard Castelijn heeft hier sinds het begin aandacht aan gegeven en ook aan zijn kinderen die het bedrijf hebben overgenomen het stokje doorgegeven.
Belangrijk om te te melden is dan ook dat Castelijn STIP gecertificeerd is, wat inhoud dat het hout verantwoord geproduceerd is. Daarnaast word restmateriaal strikt gescheiden. Het houtafval word in een moderne houtverbrandingsinstallatie verbrand waardoor het hele pand verwarmd word en de reststromen zo laag mogelijk gehouden worden. Hiermee word uw keuze voor een meubel van Castelijn dus ook een meteen een groene keuze.

Rhombic
Solo
Groove
Circlips
Sticks
Disk
Previous slide
Next slide

In onze showroom laten we graag de mogelijkheden zien dieCastelijn en onde andere merken te bieden hebben. Kom langs om alle materialen te ervaring en verschillende meubels uit te proberen.