een toonaangevend meubelmerk sinds 1941 en voorloper van de stichting 'goed wonen'. Hartman binnenhuisadviseur is de officiële partner.

Spectrum

De drie kernwoorden van Spectrum zijn: functionaliteit, comfort en hoge productiestandaarden. Deze visie word ondersteund door tijdloos design wat steeds meer binnen de moderne bewuste manier van leven past. 
Materialen worden altijd gekozen op duurzaamheid. Mooie kwalitatieve materialen met het doel om zo lang mogelijk mee te gaan. Uiteraard hebben ook materialen niet het eeuwige leven, maar er zijn wel keuzes die er voor zorgen dat de levensduur word geoptimaliseerd. En die keuze begint bij de collectie van Spectrum. 

design

Het jaar waarin dit bedrijf werd opgericht is 1941. Een bijzonder jaar om een nieuw bedrijf te starten maar eentje die voor Spectrum erg voor de hand ligt en ook kenmerkend is voor haar huidige collectie. 
Dit verhaal begint nog een stapje terug in het jaar 1923 waarin Piet Blijenburg en Carl Hijner weverij De Ploeg op hebben gericht. De ploeg was ook toen al een weverij van hoogwaardige meubelstoffen. Tijdens de tweede wereld oorlog heerste er een schaarste aan grondstoffen. Om toch voldoende werkgelegenheid te behouden voor het personeel richte de ploeg in 1941 Spectrum op. Dit bedrijf maakte woonaccessoires en meubelen. Kleine houten details en biezen werden de kenmerkende stijl van de collectie. 

Spectrum, toonaangevend meubelmerk sinds 1941 en voorloper van de stichting 'goed wonen'. Hartman binnenhuisadviseur is de officiële partner.
Spectrum, toonaangevend meubelmerk sinds 1941 en voorloper van de stichting 'goed wonen'. Hartman binnenhuisadviseur is de officiële partner.
een, toonaangevend meubelmerk sinds 1941 en voorloper van de stichting 'goed wonen'. Hartman binnenhuisadviseur is de officiële partner.
een, toonaangevend meubelmerk sinds 1941 en voorloper van de stichting 'goed wonen'. Hartman binnenhuisadviseur is de officiële partner.

Dicht bij huis

Spectrum heeft altijd haar productie en ontwikkeling dichtbij huis gehouden om zo de kwaliteit ten alle tijden te kunnen waarborgen. Hierdoor is er een groot netwerk van Nederlandse ambachtslieden en ontwerpers die direct samenwerken.  
Korte lijntjes zorgen ook voor een directe toepassing van de nieuwste productie technieken door gespecialiseerde vakmensen. 

'Form follows function'

Martin visser is een bekende ontwerper en artdirector van Spectrum uit de jaren 50. 
Het was hier waar hij zijn visie ‘Form follows function’ introduceerde die tot vandaag de dag geld als leidraad voor de samenstelling van de collectie. 
Hierdoor ontstaat een sterke beeldtaal waarbij zowel de klassieke ontwerpen van Martin Visser, Gerrit Rietveldm Benno Premsela en Constant Nieuwenhuys naadloos aansluiten op de nieuwe ontwerpen van de huidige generatie: Studio de Parade, Chris Slutter, Aart van Asseldonk, Ruud-Jan Kokke en Carolina Wilcke. 

Nieuwsgierig naar de collectie van Spectrum? Kom langs in de showroom of neem telefonisch contact met ons op voor een afspraak.