MDF Italia, een modern, grafisch merk met lef en karakter. Dit merk combineert design met functionaliteit. Hartman is uw officiële dealer.

Hoe het begon

Im 1992 richtte Bruni Fattorini MDF Italia op, een, zoals de naam doet vermoeden, een door en door Italiaans merk. Bruni Fattorini, was een veelzijdige man met vele talenten. Hij was econoom, ontwerper, art director maar bovenal een visionair die op zijn tijd vooruit liep. De stijl die Bruni Fattorini met zijn meubelen voor MDF Italia mee wilde geven was minimalisme. Deze stijl was toentertijd een niche vorm, die zich door de jaren heen keer op keer heeft bewezen als een geliefde stijl binnen de meubelbranche en andere vlakken. Die minimalistische stijl is gebleven en is een van de kernwaarden van dit merk. Esthetiek door het weglaten van overbodige toevoegingen. Pure elegante vormen die worden gewaardeerd door de generatie van nu en die van morgen. 

Het hoofdkantoor en de meubelmakerij zijn gevestigd in noord Italië. In het land wat bekend staat om haar vakmanschap op het gebied van meubelmaken combineert MDF Italia twee essentiële visies. Enerzijds beschikt dit merk over enerzijds over het vakmanschap en de nuchterheid van de noordelijke streek Brianza terwijl de ontwerpen sterk beïnvloed worden door de kijk op avant-garde visie en innovatie van Milaan.
Die combinatie resulteert in iconische items die zich in elke ruimte thuis weten te vinden dankzij universeel en tijdloos design.
De kernwaarden van elke meubel liggen bij: essentie, functionaliteit en flexibiliteit. Het zijn meubelen die niet de ruimte overnemen maar juist op een elegante manier aanvullen. 

nuchterheid en
avant-garde

MDF Italia, een modern, grafisch merk met lef en karakter. Dit merk combineert design met functionaliteit. Hartman is uw officiële dealer.

Kernwaarden

Een meubel verhoud zich altijd tot de ruimte waar hij in is geplaatst. Die ruimte word door MDF Italia gewaardeerd en bewaakt door het toevoegen van hedendaags design. Design betekend in deze context het vormgeven van materie met ideeën. De meubel die voortkomt uit het ontwerpproces is niet enkel een praktisch product maar bovenal een elegante en doordachte vorm. Hierdoor worden objecten iconen die hedendaags design definiëren en elke publieke of privé ruimte uniek maken.

De stijl van MDF Italia laat zich omschrijven in zes kernwaarden. Als eerste is eenvoud van toepassing door het elimineren van overbodige toevoegingen. Ten tweede word er gestreefd naar uitdaging en vormen ogenschijnlijk obstakels geen belemmering voor het ontwerpproces. 
Eenvoud en uitdaging worden bijgestaan door ritme. Ritme staat voor het streven naar vooruitgang op een gecontroleerde manier. Herhalende patronen komen terug in grafische constructies. 
Tijd is de vierde kernwaarde die word geïnterpreteerd door  het verleden als inspiratie te nemen, te even in het hier en nu en te anticiperen op wat er komen gaat zodat meubelen worden doorgegeven aan de volgende generatie.  
Bij elk ontwerp word een vleug luchtigheid toegevoegd door de zoektocht waarbij elementen, materialen en gedachtes samen komen tot een harmonieus en licht ontwerp. 
Als laatste kernbegrip word hier verwondering aan toegevoegd. Design moet volgens MDF Italia een reactie van betovering oproepen en de kijker keer op keer verassen. 

Hartman Binnenhuisadviseurs is uw officiële dealer van MDF Italia in Rotterdam. Wij kunnen de gehele collectie leveren. Kom langs in de showroom en laat u adviseren door een van onze adviseurs.