boog lamp Foscarini -design lampen - color play

Foscarini

Dit merk van Italiaanse bodem is dagelijks bezig met licht. Foscarini droomt, ontwikkeld, speelt en ontwerpt decoratief licht. Of het licht aan of uit staat, de lamp moet u verleiden, verassen en inspireren. Dat is het design uitgangspunt van Foscarini. De lampen van Foscarini zijn meer dan een toevoeging aan een ruimte. Deze ontwerpen zijn bedoelt als design objecten die de ruimte transformeert naar een plek waar een ieder graag wilt zijn. Het is dan ook niet voor niks dat dit merk een grote diversiteit van keer op keer nieuwe succesvolle lampen ontwikkelt. 

Foscarini -design lampen - kunst

Ontwerp proces

Het ontwerp proces van Foscarini begint bij een idee i.p.v. een productieproces waardoor de ontwerpers starten zonder beperkingen. Hierdoor hebben de lampen van dit merk vrije vormen waarbij elke keer de uitdaging aan word gegaan om het onmogelijke mogelijk te maken. Makkelijke en snelle oplossingen komen bij Foscarini dan ook niet voor in het woordenboek. 
In haar 35 jaar bestaan heeft dit merk vele samenwerkingen gehad met internationale ontwerpers. Dit heeft geleid tot een lange lijst design iconen die over de hele wereld terug te vinden zijn. Of het nu thuis is of in openbare ruimtes, Foscarini is overal te vinden. 

Foscarini -design lampen - color play - glazblazen

Ontwerp proces

De kwaliteit van de lampen begint al bij dit ontwerp proces.Omdat de lampen van Foscarini hoofdzakelijk met de hand vervaardigd worden komen de twee werelden waaruit dit merk bestaat al in een vroeg stadium samen:  Enerzijds de wereld die bestaat uit lichtontwerpen, visie en filosofie en de anderzijds de wereld van de ambacht waarbij materiaal word vertaalt naar een vorm.
Doordat de makers het materiaal tot in de puntjes beheersen ontstaat er magie die boven de normale lamp uitstijgt. De ontwerpen van dit merk balanceren dan ook met regelmaat op de grens van verlichting en kunst.  

Foscarini -design lampen - sunset

Te zien in de showroom

In onze showroom kunt u het licht van Foscarini beleven en ondervinden. Onze adviseurs informeren u graag over alle modellen die dit bijzondere merk te bieden heeft. Ook advies op maat is mogelijk.