De filosofie van Martinelli Luce

De filosofie van Martinelli Luce is gebaseerd op het gedachtengoed dat high-end design voortkomt uit de kennis over technologie. Het materiaal en het experiment binnen het proces is leidend voor nieuwe ontwerpen. De vorm is hierbij essentieel, modulair en dynamisch.
Het is deze visie die de oprichter, Elio Martinelli, ruim zeventig jaar geleden voor het bedrijf creëerde en waar Martinelli Luce nog steeds elke dag voor staat. 

Natuurlijke geometrie

De voetsporen van Elio Martinelli, zijn gevoel voor esthetiek en de allure van het Italiaanse platteland zijn nog steeds terug te vinden binnen dit merk. Dit bedrijf is dol op de schoonheid van de natuur en dan met name haar pure geometrische vormen die worden gevormd in het groei proces. Vormen die harmonieus en uitgebalanceerd zijn. Twee begrippen die vandaag de dag samensmelten tot een trend van modern minimalisme. Het zijn deze vormen die een taal vormen die de aanschouwer intrigeert en aanspreekt op zijn of haar emoties.Een welkom gevoel en een feestje voor het oog bij het aanschouwen van de verlichting van Martinelli Luce. 

Theatrale oorsprong

Het begin van Elio Martinelli zijn carrière gaat terug naar de jaren veertig tijdens zijn werkzaamheden als set designer. Voor het theater creëerde hij sfeervol licht wat het theaterspel versterkte in haar dramatiek. Niemand minder dan Giò Ponti merkte de bijzondere kwaliteit van deze verlichting op. Hij spoorde Elio Martinelli aan om zijn lampen in productie te brengen en zo geschiede. In het gezelschap van zijn vrouw trok Elio door Tuscany om zijn lampen te presenteren. De reacties waren lovend wat resulteerde in de oprichting van Elio Martinelli zijn eerste verlichtingsmerk genaamd: Labopratory. 

In de showroom van Hartman Binnenhuisadviseurs vind u verschillende modellen van Martinelli Luce. Bent u opzoek naar professioneel interieur advies op het gebied van licht? Onze adviseurs beschikken over ruime kennis en helpen u graag verder met uw vragen. 

Kom vrijblijvend langs in de showroom of neem contact op voor een afspraak.